Pages

ambil pengalaman gituu~ :)

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

jalan2 di muka buku nmpk nie-->


Salam SRMUKM.. ayuh ramai2 'like' gambar yang anda rasakan cantik,menarik perhatian dan layak menang!!.. pemenang akan diumumkan melalui page ini pada pagi jumaat!!.. hadiah : RM70 + hamper peserta lain berpeluang untuk memenangi cabutan bertuah sepanjang karnival rakan muda. (29/11-2/12)"

na~ new activity! MENARIK nie! yeah! at 1st memang malas nak mintak2 support nie, tp disebabkan tak MINAT dalam bidang seni foto nie kan, alang2 pulak dah ade gambo nye, so anta la utk masok bertanding kann. :D ni usaha yang diperlukan :


"Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl dan salam sejahtera,nak minttk tulun sikit :)




jz click on this link above, then like.

next, click on this this link below and press LIKE button for my picture :)




segala kerjasama anda amatlah dihargai :)

(p/s: just a simple pic, no edito (,"). Saje try masok petandingan photography sempena karnival rakan muda since i luv to take pic and actually MOMENT itu penting! *tiba!* hehe, thnx 4 your support guyz!) senyum, tak perlu kata apa2 :))."

Dengan berbekalkan frenss yang tak RAMAI di laman muka buku tuu, jd mintalah bantuan depa dan sokongan depa untuk PRESS LIKE BUTTON di page SRMUKM iaitu Sekretetariat Rakan Muda UKM, dan kemudiannya PRESS LIKE BUTTON lagi pada gmba aku *p/s: nak like yg lain juga digalakkan :)*


yeah! MOMENT itu tak PENTING bg aku as a SNIPERIAN :)
eheh, nie suasana tyme nak ujan, tbe2 nmpk, and jus snap *camera SONY E aja pon~* ! :) menarik view dy actually. *angkat bakul angkat senirik nmpk* LOL! . Eh, tp serious kan? hehe. Nie pon terpanggil setelah kaq ADAH & AFINA KASSIM jerit utk amek view nie. eheh. thanks kaq adah n fina! heh. Oke la, petndingan nie akan berlangsung selama 1 minggu jugak la, so jumaat (29/11/2011) will be announce the winner, takde la harap tak nak menang, tp juzst amek experience guys! :) . Banyak lagi gmba2 yang SANGAT menarik dipertandingkan, jd if aku menang = alhamdulillah, if tak, takpe la, sbb ade jgk nty cabutan bertuah! mane tau ade rezeki. *wink2*  best tau benda2 gini! *promo lak* heh.


gemuruh jiwa, semngat membara! :D

dan berbekalkan semngat lagu nie.

Fikirkan Boleh 

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh!! :)


BDw, wish me luck yeah! ^^  till here my celoteh, tc dude! :) da~ piece yaww! (,")\/




belajar dari bait lagu =)

Manis bicara indah tutur kata 
Tak seindah rupa pengertiannya 
Lembutnya lidah mengata nista 
Lidah yang tiada bertulang 
Mengadu domba 
Serta memfitnah sesama saudara 

Terkadang aku berfikir sendirian 
Perlukah amarahku dibiar terus menyala 
Membakar membara dengan rasa bangga 
Mencela mereka dengan kata-kata 

Kata ibarat pedang 
Yang tajamnya bisa membunuh lawan 
Kata-kata yang berhikmah 
Menyedarkan kita 

Kata madah pujangga 
Bisa menjadi pedoman manusia 
Jagalah bahasa kata kita 
Jangan disalah guna 

Yang merah itu saga 
Yang kurik itu kendi 
Yang indah itu bahasa 
Yang cantik budi pekerti 

Terkadang aku mentaksir manusia 
Kurniaan Tuhan telah banyak dikhianati 
Mencerca, menghina, dustanya bicara 
Menyusun nista dengan kata-kata 

Terlajak perahu masih boleh diundur lagi 
Terlajak kata buruk padahnya 
Terlajak perahu masih boleh diundur lagi 
Terlajak kata hilang percaya 
Hilang percaya... 

yang indah itu bahasa
yang cantik budi pekerti.

berikan aku petunjuk ya Allah =)

istikharah cinta memanggilku~ 


kesan yang mendalam tatkala mendengar lagu ni~ :)

aku tidak meraguinya. -.-''
berilah daku petunjuk ya Rabb.



siapalah pemilik hati ini. ? :D
DIA lah permata yang dicari, selama ini baru ku temui. 


insyaAllah, ull find ur way  =)

bangkit!

long tyme no update blog! dah lame jugak semangat ni maken lme makin pudar, tp kadang2 naek semula bila dapat dengar motivasi2 yang bermanfaat untuk kite semua bagi persiapan ke alam sebenar di sana. Kena carik balik semangat yang hilang!

*mcm dalam iklan tu, ceriakan hidupmu dgn nescafe!* hahahaha
oke, ketone! anda perlu gali semangat yg kamu ade mcm mane first tyme dulu masok u nie. :)

CHAIYOK CHAIYOK! AJA-AJA HWAITING! BITTAUFIQ WANNAJAH KETONE! :)


lagi percubaan template baru!

kali ni try coklat! ahakz~ penat la. asek ta dpt aja template ooke. stll in searching nice template. :)

pendatang baru LOL

ahlan wassahlan !! :))

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
 
KakiBlog